Наслови недавно објављених прилога

уторак, 26. јун 2007.

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ПОВОДОМ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ НАЦРТА СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОО ГЛУВИХ И НАГЛУВИХ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ

У малој сали Скупштине општине Смедеревска Паланка, у понедељак 25.јуна текуће године, одржана је Јавна расправа поводом презентације нацрта стратегије развоја Општинске организације глувих и наглувих Смедеревске Паланке, од 2007. до 2015.године. Уз присуство представника Општинске организације пензионера, Друштва за помоћ МНРЛ и аутистичним особама, Дома здравља, РТВ" Јасеница", Општинског Суда, Градске библиотеке, Начелника за финансије Општине Смедеревска Паланка, председника и подпредседника ООГН Смед. Паланка и других, уводничари на овом састанку били су Славољуб Костантиновић, секретар ООГНСП и координатор Пројекта и мр Милан Милошевић, стручни консултант на Пројекту.
Мр Милан Милошевић, говорећи о Стратегији развоја ОО ГН Смедеревске Паланке, највише се задржао на SWOT анализи ООГНСП, мисији ООГНСП, принципима на којима се заснива Стратегија и на стратешким циљевима развоја ОО ГН СП за период 2007 - 2015.година у области унапређења положаја особа са инвалидитетом а посебно глувих и наглувих. Славољуб Костантиновић је присутне упознао са историјатом организације која је прошле године обележила 50 година успешног рада, оним што се радило, са резултатима рада и са успостављеном успешном мрежом партнерстава са сродним организацијма широм Србије.
У току инспиративне дискусије учесници су иницирали нове пројекте са циљем унапређења положаја особа са инвалидитетом а посебно глувих и наглувих особа. Посебно нас радује спремност локалне самоуправе да да свој активан допринос унапређењу положаја са инвалидитетом а посебно глувим и наглувим лицима путем њиховог укључивања у пројектне иницијативе које су у току као и оне које ће се тек иницирати.
Сл.Костантиновић

Нема коментара: