Наслови недавно објављених прилога

четвртак, 29. јануар 2009.

ШАХОВСКИ ТУРНИР ЛИЦА СА ПОСЕБНИМ ПОТРЕБАМА У ЧАСТ СВЕТОГА САВЕ


Општинске организације слепих и слабовидих и глувих и наглувих Велике Плане, у суботу 31.јануара текуће године у просторијама хуманитарних организација, организује традиционални екипни шаховски турнир лица са посебним потребама, поводом Дана Светог Саве. Своје учешће на овом турниру најавиле су екипе Удружења инвалида "Воља за животом" и Општинске организације глувих и наглувих слепих и слабовидих из Смедеревске Паланке, као и града домаћина турнира и општинских организација пензионера из Велике Плане, Смедеревске Паланке и Крњева.
Организатор турнира за најбоље екипе обезбедио је дипломе и пехаре, а скромне награде за најбоље шахисте по таблама.Турнир се још једном да нагласимо игра у суботу 31.јануара 2009.године у просторијама хуманитарних организација (зграда организације пензионера) у Великој Плани, са почетком у 8. часова и 30. минута
Сл.Костантиновић

среда, 28. јануар 2009.

ОБЕЛЕЖЕНА ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА


Резањем Славског колача и пригодним програмом, Колектив ученика и наставника школе за глуву и наглуву децу у Крагујевцу, са својим сарадницима и пријатељима, обележили су школску славу Свети Сава.Ученици школе, за своје родитеље, наставнике и остале госте, извели су приредбу под називом "Свети Сава и ми".
По традицији на обележавању школске славе Свети Сава, заслужним радницима који у Крагујевачкој школи раде десет и двадесет година, директорка школе за децу са оштећеним слухом и говором у граду на Лепеници, Србијанка Ђорђевић, уручила је пригодне нагаде.За десет година награде су добили:Биљана Милосављевић, дипломирани дефектолог - наставник слушних и говорних вежби, Тамара Рачић, дил.економиста, Снежана Кнежевић, дил.правник секретар школе, а Биљана Ђаковић и Милорад Милосављевић, дипломирани дефектолози-васпитачи за 20 година рада.
Сл.Костантиновић

недеља, 25. јануар 2009.

АЛЕКСИЋ ПРВАК СРБИЈЕ, ГАЈИЋКА ВИЦЕШАМПИОН


У просторијама шховског клуба "Прва Петолетка" у Трстенику, у суботу 24.јануара текуће године, одржано је појединачно Републичко првенство Савеза глувих и наглувих Србије у шаху у мушкој и женској конкуренцији.Домаћин овог првенства на коме је наступило 57 шахиста и 7 шахисткиња, била је Општинска организација глувих и наглувих Трстеника.После седам 7. кола у мушкој конкуренцији, са шест победа и исто толико освојених поена, прво место освојио је шахиста Општинске организације глувих и наглувих Велике Плане, Душан АЛЕКСИЋ, и тако постао првак Савеза глувих и наглувих Србије, за текућу годину у појединачној конкуренцији
После 7.одиграних кола у конкуренцији представница лепшијег пола, чланица општинске организације глувих и наглувих Смедеревске Паланке, Миленија ГАЈИЋ, уз четири победе и један реми, са 4,5 поена освојила је друго место и тако постала вицешампион Србије у шаху у појединачној конкуренцији, Савеза глувих и наглувих Србије, за 2009.годину.Прва у конкуренцији жена за 2009.годину, је Слађана Аранђеловић из Ниша, са 5 освојених поена.Награде, медаље и дипломе првопласиранима уручили су Милосав Јовановић, (делегат првенства), председник СГНС и Станика Анђелковић, председник ОО глувих и наглувих Трстеника.Домаћин заслужује све честитке на доброј организацији првенства.
Сл.Костантиновић

уторак, 20. јануар 2009.

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА


У школи са домом за ученике оштећеног слуха у Крагујевцу, 27.јануара текуће године, пригодним програмом и свечаним ручком прославиће се школска Слава Свети Сава. У име ове образовне установе за децу оштећеног слуха и говора, примиће директор школе Србијанка Ђорђевић, а колачар ће бити родитељ деце са оштећеним слухом, Весна Пантелић.
Сл.Костантиновић

понедељак, 19. јануар 2009.

РЕПУБЛИЧКО ПОЈЕДИНАЧНО ШАХОВСКО ПРВЕНСТВО САВЕЗА ГЛУВИХ И НАГЛУВИХ СРБИЈЕ


У суботу, 24.јануара текуће године у просторијама Шаховског клуба "Прва петолетка" у Трстенику, одржаће се појединачно републичко шаховско првенство Савеза глувих и наглувих Србије. На овом првенству у мушкој конкуренцији из општинске организације глувих и наглувих Смедеревске Паланке, учествоваће тројица шахиста, а у женској конкуренцији једна шахисткиња.
На овом првенству чији је домаћин Општинска организација глувих и наглувих Трстеник, очекује се учешће преко 30 шахиста.
Сл.Костантиновић

ХУМАНИТАРНА ПОМОЋ


Општинска организација глувих и наглувих Смедеревске Паланке, за својих двадесет чланова, преко Црвеног Крста Смедеревске Паланке, обезбедила је хуманитарну помоћ са пакетима за личну хигијену.Болесним и најстаријим члановима, пакетесу лично однели и уручили Милорад Јовановић, председни, Горан Вујичић подпредседник и Славољуб костантиновић, секретар општинске организације глувих и наглувих Смедеревске Паланке.
Славољуб Костантиновић

ИЗАБРАНИ НАЈБОЉИ СПОРТИСТИ


У просторијама општинске организације глувих и наглувих Смедеревске Паланке, на Православну Српску Нову године, организован је Избор најбољег спортисте, ове социо-хуманитарне организације за 2008.годину.За најбољег спортисту у категорији шаха, појединачно и екипно изабран је Мирослав Филипоивић, док је за најбољу спортисткињу у игри на 64 црно-бела поља изабраба Миленија Гајић.
У латегорији великог и малог фудбала за најбољег спортисту проглашен је дугогодишњи играч и голман Горан Лаовић.
Вредне награде, за које је финансијска средства обезбедило Министарство рада и социјалне политике - Сектор за заштиту особа са инвалидитетом, најбољим спортистима уручио је Милорад Јовановић, председник Општинске организације глувих и наглувих Смедеревске Паланке.
Сл.Костантиновић