Наслови недавно објављених прилога

субота, 24. мај 2008.

АЛЕКСИНАЦ ПРВИ ЕКИПНО - КОШАНИН ПОЈЕДИНАЧНО

Уручењем диплома, пехара и медаља, на Градском језеру " Кудреч " у Смедеревској Паланци,завршено је овогодишње републичко првенство Савеза глувих и наглувих Србије у спортском риболову појединачно и екипно. На овом првенству чији је домаћин била Општинска организација глувих и наглувих Смедеревске Паланке, учествовало је 24 екипа. Пецало се три сата удицом на пловак, а домаћину првенства помоћ око организације овог такмичења пружиле су судије Раца ЛАКОВИЋ и Дража ЋОСИЋ из Општинске организације спортских риболоваца "Јасеница" из Смедеревске Паланке.
Прво место у екипној конкуренцији освојила је екипа Алексинца, друго Чачка, а треће Ужица. Први у појединачној конкуренцији био је Славиша Кашанин из МО Савеза глувих и наглувих К.Митровице са 1182 кг. упецане рибе.Вршчанин Иван Тодоровић, упецаних 1030 кг рибе освојио је друго, а са 998 грама Слободан Миливојевић из Ужица треће место.
Делегат првенства, председник СГНС Милосав Јовановић и секретар СГНС Радоје Кујовић, најбољим еипама и појединцима, уручили су дипломе пехаре и медаље. Домаћин првенства захваљује се свим учесницима на правом такмичарском духу, као и судијама Лаковићу и Дражићу, на несебичној помоћи приликом организовања споменутог републичког првенства СГНС.
Славољуб Костантиновић

четвртак, 22. мај 2008.

МЕМОРИЈАЛНИ ШАХОВСКИ ТУРНИР ОСОБА СА ИНВАЛИДИТЕТОМ "ЗОРАН САВЕЉИЋ"

У мотелу "Плана" у Великој Плани, сутра 23.маја 2008.године, од 16 часова почиње први Меморијални шаховски турнир особа са инвалидитетом " Зоран Савељић".Организатор овог Меморијалног шаховског турнира је општинска организација слепих и слабовидих Велике Плане, чији је први секретар био Зоран Савељић.
На Меморијалном турниру наступиће слепа и слабовида лица, глуви и наглуви и друге особе са инвалидитетом, а организатор је за победнике обезбедио вредне награде, које ће се уручити 25.маја на заје3дничком ручку.

Сл.Костантиновић

НА ГРАДСКОМ ЈЕЗЕРУ "КУДРЕЧ" У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ РЕПУБЛИЧКО ПРВЕНСТВО СГНС У СПОРТСКОМ РИБОЛОВУ

На Градском језеру "Кудреч"у Смедеревској Паланци, 24.маја 2008.године, са почетком у 10 часова одржаће се Републичко првенство Савеза глувих и наглувих Србије у спортском риболову појединачно и екипно. Домаћин овог првенства биће општинска организација глувих и наглувих Смедеревске Паланке, а комплетну помоћ око саме организације домаћину ће пружити Републичке судије Раца Лаковиж и Дража Ћосић из Општинске организације спортских риболоваца "Јасеница" из Смедеревске Паланке.
За учешће на споменутом републичком првенству у спортском риболову пријавило се 23 екипе. За победнике Савез глувих и наглувих Србије, обезбедио је пехаре, медаље и дипломе.
Сл.Костантиновић

ТРИДЕСЕТЈЕДНА ГОДИНА ОД ТРАГИЧНЕ ПОГИБИЈЕ ПРВОГ СЕКРЕТАРА ОО ГЛУВИХ И НАГЛУВИХ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ

У суботу 24.маја 2008.године, навршава се 31.година, од трагичне погибије Ранка ГАЈИЋА, првог секретара Општинске организације глувих и наглувих Смедеревске Паланке. Ранко Гајић, рођен је 15.јула 1940.године у селу Голобок, код Смедеревске Паланке.као мали изгубио је слух, али је супео да заврши школу и да свој радни век започне у фабрици " 20.јули " данас "Заштитна Солко", где је са тог места именован за секретара наше организације.Својим радом, ангажованошћу и способношћу много је учино за организацију и чланове.Увек и на сваком кораку помагао је члановима, суочавао се са њиховим проблемима и успешно их решавао.Са дужним поштовањем ћемо се саћати нашег секретара Ранка Гајића, који нам је оставио прави путоказ, како треба да идемо напред и успешно водимо организацију.Ранко Гајић, златним словима уписан је у анале наше организације.
Организација већ две године у знак и сећање на нашег секретара организује традиционални Меморијални шаховски турнир " Гајић - Аврамовић" у знак поштовања према Ранку Гајићу, који је изнад свега волео игру на 64 црно бела поља и на Радоцију Аврамовића, дугогодишњег капитена шаховске екипе наше организације.И ове 2008.године, биће у њихову част организован трећи меморијални шаховски турнир.
Сл.Костантиновић

недеља, 18. мај 2008.

НОВИ САД ПРВИ У ПАНТОМИМИ - ПАРАЋИН У МОДЕРНИМ ИГРАМА


Проглашењем победника и уручивањем награда, у суботу 17.маја 2008.године, у Дому културе у чачку, спуштена је завеса на први део 32.Фестивала КУД-а глувих и наглувих из Србије у драмско-пантомимском остварењу и модерним играма.На овом Фестивалу кога веома успешно организује Савез глувих и наглувих Србије, а чији је домаћин била основна организација глувих и наглувих Чачак, учестововале су организације глувих и наглувих из Београда, Новог Сада, Крагујевца, Параћина, Сомбора и других места.
У драмско-пантомимском остварењу прво место припало је Новом Саду, друго Бечеју, а треће Сомбору. Параћин је освојио прво место у модерним играма, друго Ужице, а треће Зрењанин.Наставак 32. Фестивала у области фолклора и рецитације са гестовним говором одржаће се у току новембра месеца, а домаћин је Градска организација глувих и наглувих Ниша.
Сл.Костантиновић

петак, 16. мај 2008.

ТРИДЕСЕТ ДРУГИ ФЕСТИВАЛ КУД-а ГЛУВИХ И НАГЛУВИХ СРБИЈЕ СУТРА У ЧАЧКУ

Први део 32. Фестивала културно-уметничких друштава глувих и наглувих Србије, у драмско-пантомимском остварењу и модерним играма, сутра ће се одржати у Чачку. На фестивалу чији је организатор Савез глувих и наглувих Србије, а домаћин ОО глувих и наглувих Чачка, а под покровитељством Министарства рада и социјалне политике - Сектора за заштиту особа са инвалидитетом, наступиће велики број КУД-ова из основних, општинских и Међуопштинских организација глувих и наглувих.
Фестивал ће се одржати у Дому културе у Чачку, са почетком у 13.часова. По завршетку Фестивала уз доделу признања најбољима, биће одржано и другарско вече.
Сл.Костантиновић