Наслови недавно објављених прилога

уторак, 26. јун 2007.

ОДРЖАНА ЈАВНА РАСПРАВА ПОВОДОМ ПРЕЗЕНТАЦИЈЕ НАЦРТА СТРАТЕГИЈЕ РАЗВОЈА ОО ГЛУВИХ И НАГЛУВИХ СМЕДЕРЕВСКЕ ПАЛАНКЕ

У малој сали Скупштине општине Смедеревска Паланка, у понедељак 25.јуна текуће године, одржана је Јавна расправа поводом презентације нацрта стратегије развоја Општинске организације глувих и наглувих Смедеревске Паланке, од 2007. до 2015.године. Уз присуство представника Општинске организације пензионера, Друштва за помоћ МНРЛ и аутистичним особама, Дома здравља, РТВ" Јасеница", Општинског Суда, Градске библиотеке, Начелника за финансије Општине Смедеревска Паланка, председника и подпредседника ООГН Смед. Паланка и других, уводничари на овом састанку били су Славољуб Костантиновић, секретар ООГНСП и координатор Пројекта и мр Милан Милошевић, стручни консултант на Пројекту.
Мр Милан Милошевић, говорећи о Стратегији развоја ОО ГН Смедеревске Паланке, највише се задржао на SWOT анализи ООГНСП, мисији ООГНСП, принципима на којима се заснива Стратегија и на стратешким циљевима развоја ОО ГН СП за период 2007 - 2015.година у области унапређења положаја особа са инвалидитетом а посебно глувих и наглувих. Славољуб Костантиновић је присутне упознао са историјатом организације која је прошле године обележила 50 година успешног рада, оним што се радило, са резултатима рада и са успостављеном успешном мрежом партнерстава са сродним организацијма широм Србије.
У току инспиративне дискусије учесници су иницирали нове пројекте са циљем унапређења положаја особа са инвалидитетом а посебно глувих и наглувих особа. Посебно нас радује спремност локалне самоуправе да да свој активан допринос унапређењу положаја са инвалидитетом а посебно глувим и наглувим лицима путем њиховог укључивања у пројектне иницијативе које су у току као и оне које ће се тек иницирати.
Сл.Костантиновић

петак, 22. јун 2007.

KОМЕНТАР У ВЕЗИ САСТАНКА КОД ПРЕДСЕДНИКА ОПШТИНЕ СМ.ПАЛАНКА, ОД 21.06.2007.Г.

Састанак који је одржан у Кабинету председника Општине Смедеревска Паланка, 21.јуна текуће године у вези пројекта "Помоћ у кући", прво што пада у очи је констатација да су састанку присуствовале заинтресоване институције за учешће у наведеном пројекту.Ако сматрате да су представници удружење жена "Фемина", "Божур" дом здравља и Центар за социјални рад Смедеревске Паланке, заинтресоване стране за Пројекат, мислимо да то није тачно и види се да се ради о појединцима и институцијама које су позване од стране лица које изгледа води споменути Пројекат.Постављамо питање.Да је било јавног позива, да ли мислите да би на састанак дошли и представници инвалидских организација Општине Смедеревска Паланка,ОО глувихи слабовидих, МОУП Јасеница, Друштво за помоћ МНРЛ и аутистичним особама, ОО Црвеног крста и многи други који су заинтресовани за тако нешто?Сматрате ли да би састанак био много садржајнији, богатији са горе споменутим представницима?Знате ли можда ко ће боље да одлучује о судбини инвалида у нашем граду?Они сами, или...Мислимо и оцењујемо да је реализација пројекта почела прилично лоше, бојимо се да неуспе, па сматрамо да је добро да се навреме нешто промени, да се још више побољша његова израда са горе наведеним инвалидским и социјално-хуманитарним организацијама, јер сматрамо да би тако Пројекат био успешно реализован!
Славољуб Костантиновић, секретар ОО глувих и наглувих Смедеревске Паланке

понедељак, 11. јун 2007.

НА РЕПУБЛИЧКОМ ПРВЕНСТВУ СГНС У ФУДБАЛУ У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ - БЕОГРАД ПРВИ

У суботу 09. јуна текуће године, на Градском стадиону " Непокорена Младост " у Смедеревској Палаљнци, одржано је овогодишње републичко првенство Савеза глувих и наглувих Србије у фудбалу, чији је домаћин била Општинска организација глувих и наглувих Смедеревске Паланке. По веома лепом и доста сунчаном и спарном времену, пред око 300 гледалаца, на првенству су наступиле екипе Београда, Крагујевца, Крушевца, док је домаћин Општинска организација глувих и наглувих Смедеревске Паланке, са Општинском организацијом глувих и наглувих Велике Плане, имала заједничку екипу поде називом:" ПАЛАНКА-ПЛАНА".
У првом колу на основу жреба, састали су се " ПАЛАНКА-ПЛАНА" - КРАГУЈЕВЦА и ова утакмица завршена је нерешеним резултатом: 0: 0. У извођењу једанаестераца боља је била екипа Крагујевца која је победила резултатом 3:1. У другој утакмици Београд је декласирао Крушевац са 5:0. У утакмици за треће место састали су се "ПАЛАНКА-ПЛАНА " - КРУШЕВАЦ. Домаћин је убедљиво победио крушевљане са 4:1. У финалу Београд је резултатом 3:1 победио Крагујевац.
Тако је републички првак Савеза глувих и наглувих Србије у фудбалу за 2007.годину, постала екипа БЕОГРАДА, вицешампион је Крагујевац, треће место припало је екипи " ПАЛАНКА - ПЛАНА ", док је Крушевац освојио четврто место.
Најбољи стрелац овогодишњег републичког првенства СГНС је Милан Максимовић, из екипе Београд, док су судије за најбољег играча првенства прогласиле Златка Грујића из екипе ПАЛАНКА - ПЛАНА.Победничким екипама, пехаре, као и награде за најбољег стрелца и играча првенства, уручили су Милосав Јовановић председник (иначе, делегат првенства), и Радоје Кујовић, секретар Савеза глувих и наглувих Србије.Иначе, домаћин првенства Општинска организација глувих и наглувих Смедеревске Паланке, овим путем посебно се захваљује Министарству рада и социјалне политике, Савезу глувих и наглувих Србије, техничком директору Паланачког Кисељака, господину Драгану СИМИЋУ, секретару Општинског фудбалског Савеза Смедеревске Паланке Живојину Ненадовићу, директору Градског стадиона " Непокорена Младост ", господину Николи ВУЈИЋУ, председнику Такмичарске Комисије Општинског фудбалског Савеза Смедеревске Паланке, Милану Грујићуна несебичној помоћи, приликом организације првенства као и Радио и телевизији Јасеница који су били медијски спонзори.
Славољуб Костантиновић
Екипа домаћина "ПАЛАНКА-ПЛАНА"Екипа Крагујевца

Екипа из БеоградаЕкипа из КрушевцаСа доделе пехара

понедељак, 4. јун 2007.

НА СТАДИОНУ " НЕПОКОРЕНА МЛАДОСТ " У СМЕДЕРЕВСКОЈ ПАЛАНЦИ, 9.ЈУНА РЕПУБЛИЧКО ПРВЕНСТВО СГНС У ФУДБАЛУ

У суботу 9.јуна 2007.године, на стадиону "Непокорена Младост" у Смедеревској Паланци, одржаће се овогодишње Републичко првенство Савеза глувих и наглувих Србије у фудбалу. Домаћин овог првенства је Општинска организација глувих и наглувих Смедеревске Паланке. Поред домаћина који са Општинском организацијом глувих и наглувих Велике Плане има заједничку екипу под називом:" ПАЛАНКА - ПЛАНА ", на првенству ће наступити екипе из Београда, Крагујевца, Крушевца и Прешева.

Почетак овогодишњег републичког првенства Савеза глувих и наглувих Србије у фудбалу, заказано је за 10 часова.


Сл.Костантиновић